Boeken met korting in de Spaanse Bibliotheek

Een aantal oudere titels uit de Spaanse Bibliotheek, die niet meer leverbaar zijn via de boekhandel, bieden wij aan met een flinke korting.
Actie: drie boeken voor de prijs van twee - het goedkoopste boek krijgt u gratis.

Hieronder de lijst, alfabetisch op naam van de auteur. Een formulier met een handig overzicht vindt u hier.

U kunt ook bestellen door een email te sturen naar info@mkw-uitgevers.nl met vermelding van de gewenste titels

Verzending binnen Nederland: brievenbuspost euro 4,00 | pakketten euro 6,00.
Verzending België: euro 10,00
Verzending overig binnen Europa: brievenbuspost euro 12,00 | pakketten euro 16,00.
Geen verzendkosten voor bestellingen boven de euro 60,00.

Wij kunnen pakketten ook verzenden naar een ophaalpunt van DHL; zie het bestelformulier.

logosbkort

Josefina Aldecoa

algekort

Geschiedenis van een schooljuffrouw

Gabriela López komt in 1923 van de kweekschool en wordt onderwijzeres in een bergdorpje in het noorden van Spanje. Daar maakt zij deel uit van de bevlogen voorhoede die de bevolking wil overtuigen van de noodzaak tot verandering.

256 pagina’s
luxe paperback
euro 8,00

alvrkort

Vrouwen in het zwart

Gabriela is weduwe en beleeft met haar dochter Juana de moeizame periode tijdens en na de Burgeroorlog. Als ze door de rijke Octavio ten huwelijk wordt gevraagd, volgt ze hem met Juana naar zijn hacienda in Mexico.

 

220 pagina’s
gebonden
euro 10,00

alkrkort

De kracht van het lot

Na de dood van Franco keert Gabriela terug naar Spanje. Met de ouderdom komt de berusting. Is het lot bepalend voor ons leven? Gabriela gelooft van niet: ‘Het lot is het karakter,’ citeert ze een klassiek auteur.

237 pagina’s
gebonden
euro 10,00

Pío Baroja

badokort

De dolende dame

Op 31 mei 1906 wordt in Madrid een aanslag gepleegd op koning Alfons XIII. Dokter Aracil en zijn dochter María, kennissen van de anarchistische bommengooier, vrezen dat ze zullen worden opgepakt en ze duiken onder.

215 pagina’s
gebonden
euro 12,00

bastkort

Stad in de mist

Na hun vlucht uit Spanje strijken dokter Aracil en zijn dochter María neer in een pension in de Londense wijk Bloomsbury. Aracil valt al snel door de mand als een charlatan die zijn onafhankelijkheid inruilt voor een comfortabel leventje.

267 pagina’s
gebonden
euro 12,00

babokort

De boom der kennis

Zonder twijfel het meest gelezen en meest geprezen werk van Pío Baroja. Het is een Bildungsroman waarin de gevoelige jongeman Andrés Hurtado probeert zijn plaats te vinden in een wereld die hem met de dag absurder voorkomt.

322 pagina’s
gebonden
euro 12,00

bacekort

Caesar of niets

César Moncada, cynisch en sceptisch maar ook briljant en ambitieus, tracht in Rome het mechanisme van de macht te doorgronden. Onder protectie van zijn oom kardinaal Fort hoopt hij in de voetsporen van Cesare Borgia te treden

406 pagina’s
gebonden
euro 12,00

bazokort

Zo is de wereld

Rusland, begin twintigste eeuw. Sacha, dochter van generaal Savarof, een landjonker, heeft de ongedurige en avontuurlijke geest van haar vader geërfd maar niet zijn reactionaire inborst.

220 pagina’s
gebonden
euro 12,00

baonkort

Ontaarde zinnelijjkheid

‘Ik ben naïef, een kleine zielenzoeker, een gevoelsmens voor wie het opvatten van genegenheid voor een persoon of voor een ding het aangenaamste geschenk is dat men in zijn leven kan krijgen.’ Aldus Luis Murguía, hoofdpersoon van deze roman.

359 pagina’s
gebonden
euro 12,00

Rafael Chirbes

chlakort

De lange mars

Een weids fresco waarin kleine geschiedenissen samenvloeien tot een grootse historie over het Spanje van na de burgeroorlog.

342 pagina’s
gebonden
euro 14,00

chvakort

De val van Madrid

19 november 1975. De dag waarop heel Spanje wacht op de dood van dictator Francisco Franco en de dag waarop José Ricart zijn 75ste verjaardag viert.

301 pagina’s
gebonden
euro 14,00

choukort

Oude vrienden

Het diner van een aantal oude kameraden wordt een symfonie waarin de verschillende stemmen op hun beurt inzetten, elkaar aanvullen en tegenspreken.

250 pagina’s
gebonden
euro 14,00

chfrkort

Een fraai handschrift

Soms ligt het grote besloten in het kleine. In Een fraai handschrift is een vrouw aan het woord die zonder rancune, verwijt of ijdelheid verslag doet van een kleine geschiedenis.

121 pagina’s
gebonden
euro 12,00

chsckort

Het schot van de jager

Een oude man maakt de balans op van zijn leven terwijl hij weet dat ‘spoedig het schot van de jager zal klinken’. Een ontluisterende maar ook ontroerende roman.

121 pagina’s
gebonden
euro 12,00

Salvador Espriu

eslakort

Laia

Het tableau van een vissersdorp aan de Middellandse Zee. Aan haar oever is Laia geboren, mager, schuw, gevoed met sleedoorn en wind, prikkelend, ongrijpbaar. Prachtige novelle van een van de grootste Catalaanse dichters uit de twintigste eeuw.

 

232 pagina’s
luxe paperback
euro 8,00

Andrés Ibáñez

ibsckort

De schaduw van de liervogel

Een fascinerende, toverachtige ontdekkingsreis in het rijk der herinnering, lichtvoetig verteld en tegelijk diepzinnig, een wijze roman over het wezen van de macht en de mens.

 

505 pagina’s
gebonden
euro 15,00

Luis Landero

larikort

Ridders van fortuin

Vijf wonderlijke dorpsbewoners zijn de hoofdpersonen van deze roman. ‘Geestig, ontroerend en op een enigszins grootvaderlijke manier wijs; en voortreffelijk geschreven, ogenschijnlijk uit één adem.’ Ger Groot in NRC Handelsblad.

 

308 pagina’s
gebonden
euro 10,00

Carmen Laforet

lanakortingsb

Nada

Als de achttienjarige Andrea direct na de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) in Barcelona gaat studeren, vindt ze onderdak bij haar familie: haar grootmoeder, tantes en ooms, die met elkaar in een huis wonen dat niet meer is wat het is geweest.

330 pagina’s
gebonden
euro 12,00
paperback
euro 8,00

Imma Monsó

item4

Een man, een woord

Een vrouw krijgt te maken met de plotselinge dood van de man met wie ze de gelukkigste jaren van haar leven heeft gedeeld. Om haar bestaan weer op te bouwen schrijft ze een kroniek over die liefde en over die dood.

 

298 pagina’s
luxe
paperback
euro 8,00

Manuel Mujica Lainez

mubokort

Bomarzo

Evenals Hella S. Haasse, liet de Argentijnse schrijver Manuel Mujica Lainez zich door de beroemde beeldentuin van Bomarzo inspireren tot een literaire schepping. In zijn historische roman Bomarzo staat de 16de-eeuwse hertog Vicino Orsini centraal.

 

797 pagina’s
gebonden
euro 18,00

Narcis Oller

olgokort

Goudkoorts

Barcelona, 1880. In de Catalaanse hoofdstad lijken de bomen tot in de hemel te groeien: iedereen is in de greep van een ongekende speculatiekoorts. Gil Foix werkt zich in recordtijd op van nederige timmerman tot geduchte beursmagnaat. Magnum opus van de grondlegger van de moderne Catalaanse roman.

 

610 pagina’s
gebonden
euro 18,00

olpibestkort

Pilar Prim

Kan een weduwe overspel plegen? De overleden echtgenoot van de jonge knappe weduwe Pilar Prim heeft in een tiranniek testament bepaald dat zijn vrouw slechts het vruchtgebruik van zijn aanzienlijke vermogen zal genieten zolang ze hem ook na zijn dood trouw blijft

 

294 pagina’s
gebonden
euro 12,00

Miquel de Palol

paigkort

Igur Nebli

Een weergaloze avonturenroman waarin Kapelridder Igur Nebli het Laatste Labyrint moet ontsluiten. Hij zoekt de frontale aanval en verplettert eenieder die zijn weg verspert, om ten slotte, in een bloedstollende apotheose, alleen zichzelf nog tegen te komen.

690 pagina’s
gebonden
euro 15,00

Benito Pérez Galdós

pemakort

Marianela

Het ontroerende verhaal van de liefde tussen de blinde Pablo en de arme Nela, een meisje uit de mijnstreek. Haar ogen hebben slechts nut als ze de jongen tot gids dienen en hem over de schoonheden van de aarde kunnen vertellen.

224 pagina’s
gebonden
euro 10,00

pefokort

Fortunata en Jacinta

De geschiedenis van een rijke bonvivant, zijn toegewijde echtgenote en zijn trouwe maîtresse. ‘Een van de verrukkelijkste boeken aller tijden; een diepgravender studie van vrouwelijke karakters bestaat niet.’ C.P. Snow (The Realists)

2 delen,
600 en 664
pagina’s
gebonden
euro 25,00

petokort

Tormento

Meesterlijk beschrijft Galdós de hypocrisie van de beau monde, de hielenlikkerij van de bourgeoisie, en daaronder de lusten die als lava door de riolen van het negentiende-eeuwse Madrid stromen.

304 pagina’s
gebonden
euro 10,00

pemekort

Mevrouw Bringas

Hoe Rosalia de Bringas de schijn probeert op te houden en haar zuinige echtgenoot tot wanhoop drijft. Een fenomenale roman over ‘willen maar niet kunnen’, de onmacht van de gegoede burgerij.

256 pagina’s
gebonden
euro 10,00

pemikort

Miauw

De ontslagen ambtenaar Ramón Villaamil bindt de strijd aan met de duistere krachten van de bureaucratie en doet wanhopige pogingen om aan de slag te geraken en zijn pensioen veilig te stellen.

330 pagina’s
gebonden
euro 12,00

pemdkort

Mededogen

Madrid, eind 19de eeuw. Op de mesthoop van het Spaanse fin de siècle bloeit één onwaarschijnlijk schone bloem: de trouwe dienstbode Nina, het evenbeeld van de heilige Rita van Cassia, patrones van hopeloze zaken.

342 pagina’s
gebonden
euro 12,00

Josep Pla

pemdkort1

Wat wij aten

Josep Pla, bij uitstek de chroniqueur van Catalonië, kijkt terug op wat er zoal op zijn bord heeft gelegen. Waar komen al die producten vandaan, wat is de geschiedenis ervan, hoe verdienen de mensen hun brood ermee? Simpele maar wezenlijke vragen.

501 pagina’s
gebonden
euro 16,00

Álvaro Pombo

pomakort

De held van de mansardes van Mansard

De belevenissen van een kind dat de wereld der volwassenen binnendringt in een besloten, aristocratische maatschappij in Noord-Spanje. ‘Pombo is een weergaloos verteller, die het geheimzinnige niet schuwt.’ Willem Kuipers in de Volkskrant

264 pagina’s
luxe paperback
euro 8,00

polikort

Lichte vergrijpen

In een broeierige, lichtzinnige Madrileense zomer ontwikkelt zich de vriendschap tussen de jonge, dandy-achtige klaploper Quirós en de mislukte schrijver Ortega. ‘Een geraffineerde roman, die bij herlezing alleen maar sterker wordt.’ NRC

 

232 pagina’s
gebonden
euro 8,00

pozokort

De aangenomen zoon

Het bezoek van een schim uit het verleden ontregelt het bestaan van Pancho, een obscure schrijver die samen met zijn huishoudster een oud huis bewoont. Een magistrale novelle op de grens van werkelijkheid en verbeelding.

140 pagina’s
gebonden
euro 8,00

povekort

Verschijning van het Ewigweibliche (verteld door Z.M. De Koning)

In de kinderwereld van twee neefjes, Sufkop en de Chinees, is daar opeens het meisje Elke. Hoe alles verandert wordt verteld door Sufkop, de onvermoeibare kletskous die hier het woord voert en dus de koning is.

 

201 pagina’s
gebonden
euro 8,00

poonkort

Onder vrouwen

Het verhaal van een aantal excentrieke dames die hun leven leiden in twee villa’s op een afgezonderd schiereiland, in een soort splendid isolation waar ‘de vaders, de echtgenoten, de mannen niet ter zake doen.'

262 pagina’s
gebonden
euro 10,00

pofokort

Het fortuin van Matilda Turpin

Na de eerste dertien gelukkige jaren van haar huwelijk met hoogleraar Filosofie Juan Campos treedt Matilda Turpin in de voetsporen van haar Engelse vader en ontpopt zich weldra als een natuurtalent in de wereld van de haute finance. Pombo voert zijn psicología-ficción naar nieuwe hoogten.

462 pagina’s
gebonden
euro 15,00

Rodrigo Rey Rosa

rebokort

Bomengevangenis / De schepenlichter

De twee novellen waarmee Rey Rosa zijn grote talenten aankondigde. Bomengevangenis, waarin gevangenen van een regime tot willoze slaven worden gemaakt, is volgens de Franse krant Le Monde ‘het werk van een groot schrijver’.

176 pagina’s
luxe paperback
euro 8,00

resekort

Wat Sebastiaan droomde

Mysterieuze verwikkelingen in het regenwoud. Sebastiaan raakt betrokken bij de dood van een vriend, maar wat heeft zijn vreemde droom ermee te maken? Jagers, archeologen en westerlingen spelen raadselachtige rollen.

195 pagina’s
gebonden
euro 8,00

renakort

Na de vrede

Een bejaarde Engelse antropoloog die spionage bedrijft met zijn gehoorapparaat, een progressieve studente van goede komaf en een jonge ex-militair raken verwikkeld in een gecompliceerde geschiedenis in het regenwoud.

166 pagina’s
gebonden
euro 8,00

revekort

Verloren wraak

Juan Luis Luna wordt ontvoerd door vier mannen die een hoog losgeld eisen en zijnvoet amputeren als bewijs. Een zoektocht naar ethische waarden in een verdorven en van geweld doortrokken wereld.

166 pagina’s
gebonden
euro 8,00

reafkort

De Afrikaanse kust

Een Marokkaanse herder kruist het pad van een Colombiaanse toerist in Tanger. Boven hun hoofden cikelt een uil, traag en schrander, die de verbindingslijn vormt tussen de twee jongemannen.

149 pagina’s
gebonden
euro 8,00

rebekort

Betoverde stenen

Guatemala, Midden-Amerika. Het mooiste land, de lelijkste mensen. De zaken nemen hun eigen loop als een geadopteerd kind wordt aangereden door een man die doorrijdt en uit handen van de politie probeert te blijven.

111 pagina’s
gebonden
euro 8,00

Josep Maria de Sagarra

dsprkort

Privéleven

Barcelona, 1930. De lezer is getuige van het verval van de oudadellijke familie De Lloberola. Het familiefortuin is allang verkwanseld. De oudste generatie doet er nog alles aan om de schone schijn op te houden, maar allengs wordt duidelijk dat de familie tot in het merg is aangetast door morele verrotting.

467 pagina’s
gebonden
euro 18,00

dskngrootkort

Knoflook en pekel

Tijdens een zwoele zomervakantie in een arm vissersplaatsje aan de Costa Brava wordt de priesterstudent Quimet verliefd op het naaistertje Marí, het mooiste meisje van het dorp. Na een stormachtige aanzet tot een romance moet Quimet terug naar het seminarie in Girona. Zal hij zijn soutane aan de wilgen hangen?

215 pagina’s
gebonden
euro 12,00

dspavautkort

Paulina Buxareu

Nog in haar prille jeugd verliest Paulina Buxareu haar grote liefde als zijn stoomschip in botsing komt ‘met een van die monsterlijke kathedralen van ijs die geruisloos over de Grote Oceaan dwalen.’ Na deze traumatische ervaring waant Paulina zich in het bezit van de sleutel tot het hart van alle maagden.

198 pagina’s
gebonden
euro 12,00

dsblvautkort

De blauwe weg

Najaar 1936. Terwijl er in Spanje een bloedige burgeroorlog woedt, krijgt Josep Maria de Sagarra via Parijse vrienden het aanbod om voor een habbekrats mee te varen op een lijndienst naar Tahiti. Met beide handen grijpt de geniale schrijver de gelegenheid aan om te ontsnappen aan de akelige actualiteit.

300 pagina’s
gebonden
euro 14,00

Joan Sales

saonepubkort

Ongewisse glorie

The uncertain glory of an april day. De glorie van een nieuwe tijd die zich aandient maar ongewis is. De woorden van Shakespeare vatten het lot samen van drie jonge mensen die in Barcelona staan te juichen als de Spaanse Republiek wordt uitgeroepen. Dan breekt in 1936 de burgeroorlog uit en worden de vrienden ruw gescheiden.

2 delen
632/280 pagina’s
gebonden
euro 18,00

Diego de Torres Villarroel

vilekort

Leven

De autobiografie van deze hoogleraar in de wiskunde en de astronomie aan de befaamde universiteit van Salamanca. De jonge Jorge Luis Borges roemde de vlotte stijl waarin het boek is geschreven.

320 pagina’s
gebonden
euro 12,00

Francesc Trabal

trwabestkort

Wals

Wie o wie is Zeni? Zeni is de zoon van een minister. Zeni is charmant, welbespraakt en fijngevoelig. Zeni is het grote idool van de zomerkolonie. Zeni is een onbeschreven blad, een jongen zonder eigenschappen. Zeni is een honingzuchtige vlinder, verliefd op zijn verliefdheid, dronken van bekoring.

278 pagina’s
gebonden
euro 12,00

Miguel de Unamuno

unlikort

Liefde en pedagogiek

Aan de hand van het korte leven van Apolodoro, die van jongs af aan op pedagogisch ‘verantwoorde’ wijze wordt opgeleid tot genie, wordt niet alleen het mislukken van dat experiment beschreven, maar vooral ook het in ieder mens opspelende conflict tussen hart en rede.

251 pagina’s
gebonden
euro 12,00

unnekort

Nevel

De wat dromerige en besluiteloze Augusto krijgt geleidelijk wat meer greep op het leven, vooral door zijn relatie met Eugenia, die echter verliefd is op een ander.

276 pagina’s
gebonden
euro 12,00

unabkort

Abel Sánchez

De arts Joaquín Monegro lijkt de beste vriend te zijn van de in alle opzichten succesvolle schilder Abel Sánchez, maar in werkelijkheid haat hij hem. Vanaf hun vroegste jeugd is hij al jaloers op Abel, die bij iedereen geliefd is.

172 pagina’s
gebonden
euro 12,00

untakort

Tante Tula

Wanneer de knappe Rosa door Ramiro wordt benaderd als potentiële verloofde en niet haar serieuze, zelfs wat strenge zuster Gertrudis, dringt deze laatste erop aan dat het huwelijk snel wordt voltrokken. Zelf belast Gertrudis zich met de rol van tante, Tante Tula.

164 pagina’s
gebonden
euro 12,00

Manuel Vázquez Montalbán

mogakort

Galíndez

Werkelijkheid en fictie worden op magistrale wijze verweven in deze roman over de Baskische banneling Jesús de Galíndez. Historische roman, thriller en een pleidooi voor idealisme, bekroond met de Europese Literatuurprijs 1992.

624 pagina’s
luxe paperback
euro 15,00

mofrkort

Autobiografie van generaal Franco

Montalbán rekent af met de man die hem het leven zuur heeft gemaakt. Een geraffineerde satire, waarin de dictator zichzelf op genadeloze wijze ontmaskert en als een bekrompen, naïeve operettefiguur tevoorschijn komt.

768 pagina’s
luxe paperback
euro 15,00

Llorenç Villalonga

vidokort

Dood van een dame & De verleidingen

Twee romans met een doorlopende verhaallijn zijn samengebracht in één band. In het eerste deel ligt de rijkste dame van Mallorca op sterven. Een stoet van lijkenpikkers trekt voorbij en ontketent een storm van herinneringen in het brein van de zieltogende dame.

384 pagina’s
gebonden
euro 14,00