Andrés Ibáñez: De schaduw van de liervogel

sbpatroonlijn
ibscgroot

Roman in de Spaanse Bibliotheek
2006

Origineel: La sombra del pájaro lira
Uit het Spaans vertaald door Frans Oosterholt

505 pagina’s, gebonden
ISBN 9789074622561 NUR 302
Verlaagd in prijs: euro 15,00

Lees de eerste pagina's (PDF)

Niet meer bij de boekhandel.
Dit boek kan direct bij de uitgeverij worden besteld met dit formulier.

ibanez

Adenar is een jonge prins, afkomstig van de planeet Glabris, die op een onfortuinlijke dag zijn ziel verliest. Met behulp van tovenaars en fee ën construeert hij een ruimtecapsule, waarmee hij naar de planeet Demonia reist. Aldaar blijkt zijn levensverhaal tot in de details bekend te zijn in de vorm van een populaire reeks kinderboeken. Wie is Adenar? Een dromerige gek? Een geniale charlatan? Op zoek naar zijn ziel en zijn identiteit wordt Adenar het boegbeeld van subversieve politieke stromingen, goeroe van geheime genootschappen en uiteindelijk gezagvoerder van het Paleis Turpestis, een ruimte-ark van Noach, gefinancierd door zijn vriend, de kindermiljonair Victor Braunsfeld, waarmee ze samen met een select gezelschap geestverwanten de planeet Ardis hopen te bereiken.

De schaduw van de liervogel is een fascinerende, toverachtige ontdekkingsreis in het rijk der herinnering, lichtvoetig verteld en tegelijk diepzinnig, een wijze roman over het wezen van de macht en de mens.

Filosofie, fantasie en poëzie worden op meesterlijke wijze verweven in deze sprookjesachtige vertelling van de Spaanse schrijver Andrés Ibáñez (Madrid, 1961).

Recensies

Recensie NBD - Biblion

‘In deze sprookjesachtige vertelling mengt de 45-jarige Spaanse auteur Andrés Ibáñez filosofie, fantasie en poezie. De hoofdfiguur is Adenar, een jonge prins van de planeet Glabris, die op zoek gaat naar zijn verloren ziel. Tovenaars en feeen helpen hem om naar de planeet Demonia te reizen. Daar blijkt zijn leven centraal te staan in een reeks populaire kinderboeken. Wanhopig op zoek naar zijn identiteit raakt Adenar betrokken bij politieke guerilla, geheime genootschappen en een soort ruimte-ark. Een intrigerende, toverachtige roman over wat de mens tot mens maakt, geschreven in een gedreven stijl, voor de liefhebbers van Tolkien-achtige romans. ’