Rodrigo Rey Rosa: De Afrikaanse kust

sbpatroonlijn
reafgroot

Roman in de Spaanse Bibliotheek

Origineel: La orilla africana
Uit het Spaans vertaald door Trijne Vermunt
Omslagontwerp: Erik Cox

194 pagina’s, gebonden
ISBN 9789074622462 NUR 302
Verlaagd in prijs: euro 8,00

Lees de eerste pagina's (PDF)

Niet meer bij de boekhandel.
Dit boek kan direct bij de uitgeverij worden besteld met dit formulier. De e-boek editie (epub) kunt u er voor euro 4,00 bij bestellen.

E-boek
Ook leverbaar als e-boek bij de verschillende online e-boekwinkels, of direct bij ons met één euro korting op de winkelprijs. Zie het bestelformulier.
 

reyrosa

Met raadsels omgeven zijn de gebeurtenissen rond een Colombiaanse toerist en een jonge Marokkaanse herder. Het toeval brengt hen samen in Tanger, aan de Afrikaanse kust, een grensgebied waar de herinnering vervaagt. De een breekt voorgoed met zijn verleden, de ander ziet zich bevestigd in de wortels van zijn bestaan. Een uil, traag en schrander, cirkelt boven hun hoofden en vormt de dunne verbindingsdraad tussen de twee jongemannen.

In glashelder proza, ontdaan van alle opsmuk, vertelt Rey Rosa een verhaal waarin de dingen nooit zijn wat ze lijken en de werkelijkheid even vluchtig is als verontrustend.

Rodrigo Rey Rosa werd in 1958 geboren in Guatemala en woonde in New York en Marokko. Hij neemt een vooraanstaande plaats in onder de jonge Latijnsamerikaanse auteurs. Zijn werk werd vertaald in het Frans, Engels en Duits. Rey Rosa wordt beschouwd als literair erfgenaam van Paul Bowles, die werk van hem in het Engels heeft vertaald.

Kijk op de auteurspagina van Rodrigo Rey Rosa voor de andere titels.

Recensies

Recensie Biblion (Bibliotheek.nl):
Een Colombiaanse toerist moet noodgedwongen langer in Tanger blijven, omdat zijn paspoort is verdwenen. Terwijl hij op een nieuw paspoort wacht, ontfermt hij zich over een uil die hij van een jongen op straat heeft gekocht. Parallel hieraan loopt het verhaal van een jonge Marokkaanse schaapherder die een amulet van een uilenoog wil maken en door een toevallige samenloop van omstandigheden juist deze uil in handen krijgt. Voor beide hoofdfiguren, die elkaar slechts vluchtig ontmoeten, markeert de aanwezigheid van de uil een wending in hun leven. Eerder verscheen van deze auteur (Guatemala, 1958) onder andere de roman
Verloren wraak, die zich eveneens, zij het slechts deels, in Tanger afspeelt. De Afrikaanse kust is geschreven in een krachtige, bondige stijl die sterk tot de verbeelding spreekt. Daarbij ademt het boek bij vlagen een mysterieuze sfeer die in combinatie met de Arabisch getinte prachtige Mediterrane sfeertekening voor een intrigerend verhaal zorgt. Gebonden: vrij kleine druk. Erik Wester