Llorenç Villalonga: Dood van een dame & De verleidingen

sbpatroonlijn
vidovgroot

Roman in de Spaanse Bibliotheek

Origineel:
Mort de dama / L’hereva de donya Obdúlia o Les temptacions

Uit het Catalaans vertaald met nawoord door Frans Oosterholt

384 pagina’s, gebonden
ISBN 9789491495632
NUR 302
Euro 14,00

Lees de eerste pagina's (PDF)
Lees het nawoord (PDF)

Niet meer bij de boekhandel.

Dit boek kan direct bij de uitgeverij worden besteld met dit formulier.

Of met een email aan info@mkw-uitgevers.nl

villalonga

In Dood van een dame & De verleidingen zijn twee romans met een doorlopende verhaallijn samengebracht in één band. In het eerste deel ligt de rijkste dame van Mallorca op sterven. Een stoet van lijkenpikkers trekt voorbij en ontketent een storm van herinneringen in het brein van de zieltogende dame. Met spanning wacht Palma de Mallorca op de bekendmaking van het testament van de kinderloze Obdúlia, maar de wispelturige dame heeft nog één grote verrassing in petto.
Het tweede deel is een fascinerende en vermakelijke dubbelroman over twee vermogende dames, de ene met een duister verleden, de andere met een precaire toekomst, beiden verwikkeld in een fatale liefdesgeschiedenis. Elk op hun eigen manier trachten ze de tand des tijds te ontlopen op het dynamische Mallorca van de jaren dertig, waar bandeloze buitenlanders met de dag meer het straatbeeld bepalen, tot groot ongenoegen van de lokale adel en bourgeoisie.
In Dood van een dame & De verleidingen schetst Llorenç Villalonga op hilarische wijze de pijnlijke overgang van een feodale samenleving naar een mondain toeristenparadijs. Het verhaal maakt deel uit van de romancyclus ‘De mythe van Bearn’, die wordt afgesloten met Villalonga’s bekendste roman Bearn o La sala de les nines, in het Nederlands in 1991 uitgegeven onder de titel Het geheime leven van Toni de Bearn.

Llorenç Villalonga i Pons (Palma de Mallorca, 1897-1980) combineerde zijn werk als arts met de journalistiek en de literatuur. Hij specialiseerde zich als psychiater in Frankrijk, waar hij in aanraking kwam met de romankunst van Marcel Proust, die hem diepgaand beïnvloedde. Villalonga geldt als een van de belangrijkste Spaanse schrijvers van de twintigste eeuw.

vidocover
vido3d

Recensies

Signalement in de Volkskrant van 26 november 2016.

vidovk1
vidonrc