omslagvoor  

Een ondernemer die Business Week leest heeft zijn kans op roem verspeeld. Eén die Proust leest is voorbestemd om groot te worden.

John Kenneth Galbraith

 

Nederland kent inmiddels meer dan een miljoen zzp-ers en andere zelfstandige ondernemers, en hun aantal groeit. Allemaal hebben zij te maken met grote risico’s en met onzekere uitkomsten. Onderweg zijn er continu lastige vraagstukken: Hoe zet ik mijn product in de markt? Deugt deze sollicitant? Heeft partnering zin voor mij? Moet ik dat bankkrediet wel willen? Hoe kan ik die onderhandeling het beste in? Hoe kan ik het beste netwerken? Steeds opnieuw moet de ondernemer in eenzaamheid beslissingen nemen. Ondersteuning is er maar beperkt.

De Pocket Filosoof voor Ondernemers is een uniek handboek. Het helpt iedere zelfstandige ondernemer, groot of klein, om zelf een doordacht en onbevooroordeeld antwoord te vinden op alle vragen waar hij of zij dagelijks mee zit. Het boek zit boordevol ideeën van intelligente, onafhankelijke geesten: van Socrates tot Sean Connery. Er komen meer dan dertig afgebakende, voor elke ondernemer essentiële thema’s aan bod. En honderden wijze, inspirerende credo’s, steeds gekoppeld aan een heldere toelichting uit de ondernemerspraktijk van vandaag.

De Pocket Filosoof voor Ondernemers staat voor iedere entrepreneur paraat als een persoonlijke coach, een betrokken commissaris. Hij is altijd onder handbereik, naast de smartphone en de notebook, voor kort en krachtig tegenspel.

____________

 

Michael Bruyn (1962) is zelfstandig ondernemer en management adviseur. Hij haalde zijn MBA bij IMD in Lausanne. Hij heeft ruim dertig jaar internationale ervaring in het zakenleven, opgedaan onder alle mogelijke weersomstandigheden. Inmiddels heeft hij prille start-ups begeleid, miljardenbeleggers geadviseerd en het management van grote ondernemingen bijgestaan.

____________

278 pagina’s, 11,4 bij 17,6 cm
gebonden

euro 15,00

ISBN 9789491495540
NUR 800

De Pocket Filosoof is een imprint van MKW Uitgevers, Leiden

Lees de eerste hoofdstukken (PDF)

Verkrijgbaar bij de boekhandel of direct te bestellen bij de uitgeverij.

facebooklogo
BESTEL
  brpo3d  

Recensies

'Een gids voor ondernemers die geen managementboeken lezen maar enige inspiratie wel op prijs stellen.' De ondertitel geeft al iets weer van de inhoud. De auteur had het idee om op een nieuwe manier de inzichten van leidende en onafhankelijke denkers te koppelen aan eigen ervaringen in het zakenleven en om te zetten in een praktisch, leesbaar handboek: 'The Philosopher's Toolbox for Entrepreneurs'. Oorspronkelijk in de Engelse taal geschreven en wereldwijd verkocht, nu ook een Nederlandstalige versie. Vormgegeven op een toegankelijke en prikkelende manier, die de lezer uitdaagt en aan het denken zet. Het boek zit vol ideeën van intelligente, onafhankelijke geesten: van Socrates tot Sean Connery. Er komen meer dan dertig, voor elke ondernemer en manager, essentiële thema's aan bod. Met wijze, inspirerende credo's, steeds gekoppeld aan een praktische toelichting uit de ondernemerspraktijk van vandaag. Een inspirerend, filosofisch boekje. Gebonden uitgave in pocketformaat; normale druk.
Karin van Wylick voor Biblion

***

Auteur heeft zijn citaten met smaak gekozen en de aansluiting op zijn eigen teksten is voortreffelijk; buitengewoon goed geschreven met een heldere boodschap die in tal van levenssituaties steun en inspiratie kan bieden. Op deze wijze heeft hij een handboek samengestetd waarin de gebruiker een schatkamer vindt. Een schatkamer voI met puntig geformuleerd materiaaI waaraan de lezer zich kan laven, zij het ter inspiratie, zij het tot steun en advies, of gewoon omdat het geestelijk verrijkend is.
Frans Krap in het tijdschrift van de Vrijmetselarij (PDF)

 

Bol.com

Kenmerkend voor ondernemers is het gebrek aan tijd voor verdieping en reflectie. Dit boekje is een antwoord op de behoefte om daagse bezigheden in een breder perspectief te brengen. Uitspraken van filosofen van alle tijden worden op een zeer originele wijze in verband gebracht met alledaagse problemen van de ondernemer. Hierdoor wordt de lezer geprikkeld om afstand te nemen van de alledaagse beslommeringen en op een andere manier naar zichzelf te kijken. Zeer louterend en verhelderend. Een must voor elke ondernemer!

***

De pocket filosoof is een heel toegankelijk boekje dat alle facetten van ondernemerschap belicht. Het boekje staat vol met quotes van meer of minder beroemde filosofen. Onder elke quote staat een korte toelichting die je echt aan het denken zet over hoe je zelf wilt omgaan met klanten, medewerkers, investeringen, risico's, lange termijn doelen, enzovoort, enzovoort.
Leuk boekje om cadeau te geven bij jubileum of verjaardag aan ZZP'ers, MKB'ers tot aan CEO's van de grootste ondernemingen.

***

Voor alle ondernemers, of je nou een starter bent, al jaren bezig, of ergens daartussen in, is dit een inspirerende leidraad voor het ondernemerschap.
Ik heb het met veel plezier gelezen: helder geschreven, geestig, en natuurlijk veel filosofie!

***

Prachtige wijze citaten van beroemdheden door te tijd waar ik, en zonder twijfel menig ander, veel van kunnen leren! De toelichting van Michael Bruyn maakt het nog krachtiger en geeft nog beter inzicht over de achterliggende gedachten. Kan dit werkelijk aanbevelen aan ieder die denkt dat er nog wat te leren is.
Kijk uit naar volgende mogelijke versies van deze schrijver! Begrijp dat de Pocket Filosoof voor Grootouders in de maak is, lees ik op de kaft. Zou zelf nu eerder voorkeur hebben voor de Pocket Filosoof voor Ouders! en met name pubers ;-)

Amazon.co.uk

This little book cries out to be picked up and read. The contents will be just as pertinent to the man in the street as to the large or small entrepreneur, and politicians alike.